My view for a simple and easy living

Κάθε εβδομάδα μια καινούρια ιδέα!

Wednesday, April 28, 2010

Στρώνω τα χαλιά για το καλοκαίρι!



















Μια αγαπημένη μου συνήθεια είναι να κάθομαι πάνω στο χαλί αγκαλιά με μια μαξιλάρα να βλέπω τηλεόραση να διαβάζω ένα βιβλίο ή να απολαμβάνω τον καφέ μου.
Το καλοκαίρι όμως έπρεπε πάντα να αποχωρίζομαι αυτήν την συνήθεια γιατί μαζεύαμε τα χαλιά, μέχρι που ανακάλυψα τα χαλιά που μένουν όλο το χρόνο! Δεν πρόκειται βέβαια για καμία υπερανακάλυψη κάποιου ιδικού νήματος που προσαρμόζεται στο κλίμα αλλά για μερικά παλία καλά φυσικά υλικά που ξανά ανακαλύπτει η μόδα και μας αρέσουν πολύ.
Τα χαλιά από ψάθα, μπαμπού και κοκοφοίνικα είναι κατάλληλα για όλους τους εσωτερικούς χώρους όσο και για εξωτερικούς. Κυκλοφορούν σε πολλές ποιότητες χρώματα με ρέλι ή χωρίς, σε πολλά μεγέθη και σχήματα. Μπορούν να ταιριάξουν σχεδόν σε κάθε ύφος αφού το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η ουδετερότητα που προκύπτει κυρίως από τα ίδια τα υλικά που κατασκευάζονται Ένα χαλί με χοντρή πλέξη από κοκοφοίνικα μπορεί να ντύσει υπέροχα ένα σαλόνι σε ουδέτερα και γήινα χρώματα ενώ ένα από ρατάν με μαύρο ρέλι ταιριάζει τέλεια σε ένα minimal μοντέρνο χώρο. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη αλλά το καλύτερο που τα κάνει αγαπημένα μου είναι πως μπορούν να μείνουν στρωμένα όλο το χρόνο μπροστά στον καναπέ το χειμώνα στην πόλη και έξω στην βεράντα του εξοχικού το καλοκαίρι. Και για να μην ξεχνιόμαστε είναι οικολογικά ανακυκλώσιμα και φιλικά σε άτομα με αλλεργίες στη σκόνη και το χνούδι της μοκέτας.

No comments:

Post a Comment